Oppegaard

Oppegård Boligspareklubb for Eldre

Oppegård Boligspareklubb for Eldre, stiftet 24. november 1981, har som formål å sette medlemmene i stand til å skaffe seg seniorbolig ved oppsparing av egenkapital, – og å arbeide for fremskaffing av slike boliger. Klubben ledes av et styre som på frivillig basis arbeider for å finne tomtemuligheter og samarbeidspartnere som kan gjennomføre prosjektering og bygging av slike i Oppegård kommune.

Ved årsskiftet 2023 hadde klubben 232 medlemmer.

Oppegård Boligspareklubb for Eldre er medlem av DES–Norge, som på landsbasis representerer 25 spareklubber.
DES-Norge samarbeider bl.a. med, Kommunenes Sentralforbund, Husbanken og Kommunaldepartementet.

Informasjon

Litt om arbeidet vårt

Vi bor i en kommune hvor tilgang til sentrale tomter for seniorer har vært en mangelvare i svært mange år. DES-klubben, som altså drives på høyst frivillig basis, jobber opp mot politikere og administrasjon i gamle Oppegård kommune (nå en del av Nordre Follo kommune), for å legge til rette for DES-boliger.

Boligtilbud 

Medlemmer over 50 år gis rett til å kjøpe/overta bolig.Pr. 01.01.2016 finnes det i kommunen 67 seniorleiligheter hvor du som medlem automatisk får tilbud når leiligheter utlyses for salg: Tonevangen Borettslag 33 leiligheter, Kornmoenga Borettslag 18 leiligheter, og Sameiet Hareveien 7 har 16 leiligheter. Sameiet Hareveien 7 er ikke tilsluttet DES-klubben, men medlemmene har forkjøpsrett.

Borettslag

Tonevangen (Tonevangen Borettslag) De første leiligheten stod ferdig for innflytting 20.12.1984Beliggenhet ca. 500m fra Kolbotn sentrum, 33 leiligheter, to – og treroms i størrelser fra 68 – 87m2, innendørs garasje i kjeller med heis, samt romslig utendørs parkering. Det er lokaler for fysioterapeut og frisør, og fellesrommet Tonestua – selskapslokale, møterom/bibliotek og hobbyverksted. Tonestua benyttes bl.a. til regelmessige hyggeaftener hver 14. dag.

Kornmoenga Borettslag
Den topp moderne blokken sto innflytningsklar i juni 2012, og har 18 leiligheter i tre ulike størrelser: 49, 94 og 95 m2 – 2, 3 eller 4 roms. Heis. Høy standard. Parkett i alle rom, flislagt bad. Romslig kott/garderobe. Leilighetene på 95m2 har i tillegg eget gjestetoalett. Oppvarming/ varmtvann fra fjernvarme. Varmekabel(elektrisk) på bad. Hver leilighet har en bod i tilknytning til den romslige syd/vestvendt terrasse, samt en sportsbod i kjeller. TV/radio/internett via fellesanlegg. Parkering i kjeller. De største leilighetene har to p-plasser. Fellesrom i underetasjen. Vaktmestertjenester.

I området finnes Tårnåsen aktivitetssenter og Øståsen kirke. Buss-stopp for reisende retning Oslo, Kolbotn og Greverud hver ½ time.
Knappe 150m fra blokka ligger Sørmarka med flotte tur- og sykkelveier, stier, skiløyper og lysløype.

Vedtekter

Se eller last ned vedtekter for klubben under.

Kontakt

=

Styret

Ann HåkonsenStyreleder
Edith Grung-OlsenStyremedlem
Medlemsansvarlig
Tore MarkussenStyremedlem
Økonomiansvarlig
Eva EimstadStyremedlem
Hilde WiderbergStyremedlem
Per SandvikVaramedlem

Innmelding

Medlemskap.
For å være medlem i DES-Klubben må en ha fylt 40 år, og årskontingent er p.t. kr. 200.-.

Medlemskapet opprettes ved å fylle ut skjema under:

=

Hvorfor DES-medlemskap? – se www.desnorge.no